dilluns, 4 d’agost del 2014

25è aniversari. Els nostres convidats: MOLLET DEL VALLÈS

La segona parella convidada que us presentem, té un especial significat per a nosaltres. De fa molts anys, roquerols i molletencs hem estat units, quasi agermanats podriem dir. I és que les nostres històries s'entrellacen en molts moments d'aquests 25 anys de vida de l'Odó i l'Emma, i la germanor entre els membres de les dues Colles sempre ha sigut excel·lent. En aquesta ocasió, a més de visitar-nos la parella de gegants amb més solera de la ciutat, el seu grup de gralles serà l'encarregat d'engrescar un dels cercaviles de les matinades.

De Mollet del Vallès ens visitaran en Vicenç i na Marinette, que són els més antics de la ciutat i tenen el títol de "Gegants Solemnes de la Ciutat". Per aquest motiu, tant sols els podem veure dansar durant les festes locals de Sant Vicenç i per la Festa Major. D'aquesta manera, el proper 6 de setembre és una gran oportunitat per poder-los veure fora de la ciutat en aquesta ocasió excepcional. 

Així doncs, sigueu molt benvinguts a la nostra vila amics! 

Una mica d'història...
Aquestes figures es van presentar l’agost de 1982 i representen un pagès i una filadora, en homenatge al passat agrícola i tèxtil de Mollet del Vallès. Els noms els prenen del patró de la ciutat i d’una hostelera de principis de segle.

Els seus autors van ser els artistes locals Cesc Bas i Josep Nogué. Els van apadrinar el grup de teatre Dagoll Dagom. 

L’agost de 1999 van adoptar el títol de “Gegants Solemnes de la Ciutat” i, des d’aquest moment, només ballen a Mollet i en dues dates assenyalades: per Sant Vicenç al gener i per Festa Major, a l’agost.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada