dimarts, 27 d’agost de 2013

Qui ens visita per Festa Major? (5) LLORET DE MAR

La cinquena colla que us presentem no ens visitarà amb una parella de gegants sinó amb un trio de gegants! Avui us presentem al Capità Parés, la Blanca Aurora i en Constantí Ribalaigua, els gegants nous de Lloret de Mar

La vila de Lloret la trobem a la comarca de la Selva i al sud de la Costa Brava. Coneguda per la gran acollida del turisme, és un gran punt de trobada de cultures i tradicions.

Aquests tres gegants foren presentats en societat el passat juny durant el decurs de la celebració de la XXa Vila Gegantera Gironina a Lloret de Mar. Tots tres representen personatges que havien existit antany i que havíen estat vinculats la vila.

El Capità Parés representa el capità de la fragata i l'armador de la Blanca Aurora, nom del seu vaixell. Aquest nom, fou posat en honor a la seva filla Blanca, la qual morí jove. Així, Silvestre Parés demanà que es tallés un bust de la seva filla i es posés a la proa del seu vaixell. 
I d'aquí es va treure la imatge de la geganta, la Blanca Aurora, filla del capità Parés. Així doncs, la geganta està feta a imatge i semblança de la talla policromada de fusta que es feu l'any 1848 pel vaixell homònim. 

Pel que fa a Constantí Ribalaigua, es va fer famós durant els anys 20 per ser l'inventor del Daikiri. Tot i muntar el seu negoci anomenat "El Floridita", va ser un dels americanos que va triunfar a les Amèriques, concretament a l'Havana. Malgrat viure a Cuba, va mantindre un fort vincle amb la família que es quedà a Lloret. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada