diumenge, 11 d’agost del 2013

Qui ens visita per Festa Major? (2) CORNELLÀ DE LLOBREGAT

La segona parella de gegants que us presentem, i que per tant, la podreu veure durant la XXIII Trobada de Gegants, venen des de la comarca del Baix Llobregat. Són en Cornelius i la Fontsanta, els gegants de Cornellà de Llobregat

La vila de Cornellà es situa a la frontera entre el Barcelonès i el Baix Llobregat i està inclosa dins l'Àrea Metropolitana. Banyada pel riu Llobregat, és una població de tradició agrícola. Tot i això, el seu origen el trobem en l'època romana.

Tanmateix, els gegants de Cornellà, ens recorden aquest passat del qual us parlàvem. En Cornelius, representa un capità romà retirat que s'establí per les terres del delta del Llobregat. Segons la llegenda, aquest capità romà esdevingué el fundador de Cornellà. I és que la semblança amb el seu nom i el de la vila el delaten!

La Fontsanta, una noia d'origen laietà, n'és la seva parella tot i que en un principi és la seva esclava. Tal i com veiem, entre les seves mans i porta un gerro, que feia servir per omplir d'aigua pel seu amo. Ben aviat però, s'enamora del romà i acaba esdevenint la seva parella.

Els gegants de Cornellà foren construïts al Taller Sarandaca de Granollers i estrenats l'any 2000. Ja fa tretze anys que ballen pels carrers i places d'arreu però aquest serà el primer que ho faran a la Roca del Vallès. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada