dimarts, 20 d’agost del 2013

Qui ens visita per Festa Major? (4) SANT CLIMENT DE LLOBREGAT

La quarta parella que us presentem aquest any estan d'enhorabona i és que celebren el seu 20è aniversari. Són en Climent i la Roser, els gegants de Sant Climent de Llobregat. 

La vila de Sant Climent es troba a la comarca del Baix Llobregat, situada a la vall de les rieres de Les Comes, del Querol i de Salom, a només 15 km. de Barcelona. Actualment, aquest famós poble és conegut per les famoses cireres que s'hi cultiven i que tanta anomenada donen arreu.

I de cireres seguim parlant i és que els gegants de Sant Climent, representen una parella de pagesos que tornen de collir cireres, tal i com veiem en el cistell que porta la Roser al braç dret. Els seus noms fan honor al patró de la vila i la coneguda ermita del Roser.

Construïts al Taller Can Boter de Tiana, foren estrenats i batejats el juny de 1993, durant la primera trobada de gegants que es celebrava a la vila. Els seus padrins són els gegants d'Olesa de Bonesvalls, doncs fou aquesta colla la que va introduïr al món dels gegants a les persones que engegaren el projecte de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Climent. 

Des de l'any 2009, la colla organitza la Mostra de Grups Folklòrics, un model de trobada poc vist arreu i que, a més de gegants, acull la participació de capgrossos, ball de bastons, falcons, ball de gitanes, bestiari festiu i de foc i tota mena de representacions culturals i folklòriques. Una bona manera de fer una bona difusió de la cultura catalana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada