dimarts, 8 de maig del 2012

Records d'una gran diada: Badagegants 2012

El passat dissabte, l'Odó, l'Emma i en Jofre van visitar la ciutat de Badalona, convidats per celebrar el 30è aniversari dels gegants Ripal i Brunel·la de Mar, en el marc del Badagegants 2012.


La diada va començar a primera hora de la tarda, amb l'assaig del ball "Renaixement gegant", on totes les figures participants dansaven alhora una peça musical i una coreografia molt ben preparades per a la ocasió. La tarda va transcòrrer amb una ventada que va ser fidel acompanyant de les figures durant tot l'acte. En algun moment va ser tant fort que es feia molt difícil mantenir les figures rectes i per suposat, feia molt complicat ballar en condicions òptimes. D'es d'aquí volem felicitar a tots els portadors i balladors per la seva destresa i força a l'hora de batallar amb el vent!


Un cop arribats a la plaça de l'Ajuntament, després de l'assaig, els gegants van ser espectadors de luxe, per damunt dels centenars de caps humans que omplien la plaça, per escoltar la mostra de grallers, que va ser molt gratificant pel gran nivell mostrat en les diverses formacions que van pujar a l'escenari.


Acabada la mostra de grallers, la comitiva gegantera va passejar pels carrers més cèntrics de la ciutat fins arribar a la plaça de la Plana, espai on tindrien lloc els actes més significatius, emotius i protocolaris de la tarda.


Una a una, les parelles de gegants van realitzar els seus balls protocolaris davant d'una multitut de persones que omplien de gom a gom la plaça. Val a dir, que la nostra parella va oferir el seu ball propi de manera excepcional, donat que tant sols s'interpreta aquesta peça durant la Festa Major local i les festes patronals de Sant Sadurní. Però l'ocasió mereixia fer aquesta excepció. La música va anar a càrrec de la Banda d'en Vinaixa, com no podia ser d'una altra manera, ja que en aquesta formació hi trobem el pare del ball dels nostres gegants, l'Enric Montsant. Va ser fantàstic!


El moment culminant de la diada va arribar quan inicià la tonada del "Renaixement gegant". El ball conjunt entre totes les figures va ser espectacular!


Tot plegat, una magnífica experiència amb la qual prenem nota de com s'han de fer les coses per gaudir (i fer gaudir) el món dels gegants. Amb aquestes línies volem agraïr la Colla de Geganters de Badalona per la gran tasca que estan realitzant per oferir un espectacle cultural de tanta qualitat.


I no podem acabar aquest escrit sense felicitar a la parella protagonista de la tarda, en Ripal i la Brunel·la de Mar, que enguany celebren els seus 30 anys de vida! Moltíssimes felicitats i per molts anys!!!


Us deixem el video de la mostra de balls d'aquest Badagegants 2012. Segur que veureu algú conegut a partir del minut 18'35" ;)


Una abraçada gegants de Badalona! I fins ben aviat!








1 comentari:

  1. ENTRADE DEL MEU BLOG SOBRE LA FESTA DEL DISSABTE GEGANTER AL BADAGEGANTS, bona festa nois!!

    http://festadelsbarrisbcn.blogspot.com.es/2012/05/festes-de-badalona-maig-2012.html

    ResponElimina