dissabte, 19 de novembre del 2011

Un dia d'alçada

La Festa Major d'estiu ja queda lluny, tan lluny com quedava la data d'avui llavors. Han sigut molts dies, moltes setmanes espectants, esperant que arribi el dia i l'hora assenyalada per poder veure aquest projecte audiovisual que tanta feina ha comportat, però alhora, tanta il·lusió ha creat.

Avui és el dia D, i esperem que arribi l'hora H, per poder ocupar una de les butaques del Centre Cultural La Roca i poder visualitzar el projecte audiovisual "Cercavila d'alçada", realitzat per l'Arian Botey. 

Per moltes línies que escrigui, sóc conscient que mai podré agraïr suficientment la feina feta per aquest gran professional i amic, i penso que parlo en nom de tots els membres de la Colla de Geganters de la Roca al dir: ARIAN, MOLTÍSSIMES GRÀCIES! Encara no hem vist el resultat de totes aquestes hores d'imatges enregistrades, però estem completament segurs que el resultat final serà fantàstic, i que sorprendrà a tothom que aquest migdia estigui al Centre Cultural.

La cultura popular és un tresor que hem de protegir, fer-ne difusió i tractar de perpetuar, com ho han anat fent els nostres avantpassats, avis, pares... generacions a generacions. Vivim en un moment on la cultura popular pateix diversos fronts que la poden afeblir. De fet ja l'afebleixen. La globalització, com tot, té les seves coses bones com també en té de dolentes. Hem de treballar perquè aquestes coses dolentes es minimitzin i aprofitar al màxim les bones que ens ofereix, per tal que la nostra cultura segueixi viva i tradicional. Amb l'internet i les noves tecnologies, la informació ha agafat una altra dimensió i una altra velocitat. Les pàgines web, portals, blocs, xarxes socials... ens donen l'oportunitat de mostrar al món, de forma immediata i permanent, el nostre país, les nostres costums, la nostra cultura.


"Cercavila d'alçada" ens mostra un tast de la Festa Major roquerola, vista des dels ulls dels elements folklòrics amb més alçada, els gegants. Una visió inèdita de la nostra festa gran, que de ben segur no deixarà indiferent a ningú. Un recull d'imatges que, a banda de l'espectacularitat de l'angle de visió i de les seves perspectives, estan carregades de bons moments i d'emocions. Un bon record d'uns dies carregats d'intensitat, de treball i sobretot, de festa. És per això que us animo a venir al Centre Cultural per poder gaudir plegats d'aquesta projecció. 

Roquerols, roqueroles, amics, familia, companys geganters... tothom hi és convidat! 


Avui serà un dia d'alçada, te'l perdràs?


_
Xavier del Villar
Cap de Colla
Colla de Geganters de la Roca del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada