divendres, 17 de setembre del 2021

Les mostres de balls

És ben cert que estem vivint uns temps difícils, plens d'incertes i sovint desànim, però de tant en tant podem tornar a gaudir d'allò que ens fa més feliços i que fa que siguem qui som i fem el que fem: ser els peus de l'Emma, l'Odó i en Jofre.

Des de l'inici de la pandèmia al 2020 que no podíem sortir a dansar pels carrers i places d'arreu, tampoc els de casa nostra. Però aquest 2021 hem tingut l'oportunitat de tornar a dansar, això sí, sense fer cercaviles ni passacarrers, sinò de forma estàtica. Ens hem reinventat, forçosament, però també ens ha servit per poder fer una cosa diferent a la que estàvem habituats.

La mostra de balls que hem ofert el passat juliol a la Torreta, a l'agost a Santa Agnès i finalment aquest setembre a la Roca, ens ha servit de repte per poder posar en valor el ball de gegants. Més enllà de giravoltar i passejar pels nostres carrers, la dansa és un element clau de la nostra activitat. I com podeu imaginar, fer dansar correctament un gegant no és cosa fàcil, però tampoc és missió impossible. És cert que les circumstàncies no ens han permès poder assajar tots els dies que ens hagués agradat, ni fer-ho amb les condicions idònies. Però us ben assegurem que a cada ball fet a qualsevol de les nostres places hi hem posat cor i ànima per realitzar-los de la millor manera.

Sense acompanyament musical no hi ha dansa, i des d'aquestes línies volem agrair de tot cor a les persones que des de fa més de 30 anys ens han acompanyat i ens han fet ballar. 

I com no, en aquest any tan difícil per al món de la música, i la cultura en general, un especial agraïment als Grallers Canya Taronja amb l'Enric Montsant al capdavant, que ens han acompanyat durant la mostra de la Roca.
I al nostre flabiolaire de capçalera, en Ramon Redorta, que ens va acompanyar durant les mostres de balls de la Torreta i Santa Agnès, i que amb el seu flabiol i tamborí ens fa giravoltar i retornar als orígens de la nostra tradició. 

Canalla i quitxalla, grans i menuts, estem profundament agraïts per vostre escalf i companyia durant aquestes tres mostres de balls, esperant que ben aviat, ens puguem retrobar dansant i recorrent els carrers del nostre municipi.

I esperem retrobar-vos al novembre, per Sant Sadurní, i celebrar la 11a història de gegants! Va, que si tot va bé, gaudirem d'uns convidats d'excepció! Ja veureu!

Us deixem amb un recull d'imatges d'aquestes mostres de balls.

Una abraçada gegantina!!!!! 


MOSTRA DE BALLS DE LA TORRETA (juliol)MOSTRA DE BALLS DE SANTA AGNÈS DE MALANYANES (agost)

MOSTRA DE BALLS DE LA ROCA (setembre)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada