dimarts, 30 d’agost del 2016

Els nostres convidats: Canovelles

El projecte dels gegants es va fer realitat el juliol de 1991 de la mà de l'artista veí de Canovelles, Ramon Aumedes, del Taller Sarandaca de Granollers. Per tant, enguany han celebrat el seu 25è aniversari.



La Colla Gegantera de Canovelles va néixer de la idea d'un grup de canovellins i canovellines que volien recuperar algunes tradicions catalanes i trobaren a faltar uns gegants al poble. Per això, després de molts contactes amb l'Ajuntament i la Comissió de Sant Antoni Abat, es va fer realitat el projecte de crear unes figures gegantines per tal que participessin a les festes i representessin Canovelles allà on anessin.
 




El grup portador dels gegants de Canovelles és la Colla Gegantera de Canovelles. En els seus inicis era només una secció dins la Comissió de Sant Antoni Abat, i no fou fins el 2003 que es va constituir com una entitat pròpia.

Els gegants de Canovelles són en Carles, la Cisqueta  la petita Vicenteta, el gegants manotes "Piles" i el gos Urpes.

Quan es van voler construir els gegants es va decidir que havien de representar a algú del poble per tal de retre-li un homenatge. Després de rumiar molt es va decidir que els gegants representarien els membres de la família Magarola, una família que va arribar a Canovelles al segle XIV, però que va viure el seu màxim esplendor durant els segles XVIII i XIX. Els Mag
arola vivien al mas de Can Castells, eren els amos de moltes terres del poble i van ajudar molt als vilatans de Canovelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada