divendres, 28 de desembre del 2012

Estrena dels gegantons de la Roca del Vallès


Increïblement, després del que predeien els maies, estem a punt d’arribar a l’any 2013 i des de la colla ens hem marcat una nova fita per a l’any que ve. Volíem que fos una sorpresa i anunciar-ho més endavant, però després de llegir el text entendreu perquè no ens hem pogut esperar més.

Només us en farem cinc cèntims. Atenció: la colla gegantera de la Roca del Vallès estrenarem, la propera Festa Major d’estiu, una parella de gegantons!!! Aquests, seran una rèplica en petit de l’Odó i l’Emma i, com els seus pares, seran construïts pel mestre geganter Toni Mujal de Cardona. La raó perquè fem uns gegantons és ben senzilla. Creiem que els nens són el futur del món geganter i que sense ells aquesta tradició tant antiga no tirarà endavant de cap de les maneres. Els hem d’engrescar per tenir una pedrera assegurada.

No us ho esperàveu oi? Fins aquí potser pensareu que perquè tantes presses i que perquè no ens hem pogut esperar més en dir-ho, però és que, quan falta casi un any, ja tenim gaire bé totes les colles confirmades i els horaris i actes tancats.

O sigui que prepareu-vos, perquè la Roca viurà una Festa Major trepidant. L’estrena serà el dia 7 de setembre de 2013, durant la Festa Major d’estiu i l’acte principal serà una Trobada de Gegantons. A part d’això però, un dels actes més importants serà l’actuació de les comparses de la Patum Infantil, que ens faran una petita mostra de la seva festa.

Cal dir que el seguici roquerol, format pels gegants, diables i trabucaires, també visitarà la capital del Berguedà per Corpus per fer una mostra de la Festa Major d’estiu.

Estem molt contents de poder realitzar aquest intercanvi ja que serà la primera vegada que visitarem la ciutat de Berga, però encara més perquè les comparses infantils trencaran el seu protocol i sortiran de la seva ciutat per visitar-ne una altra.

No estan totes les colles confirmades, però ja us podem avançar que els padrins seran els gegantons de Reus, Badalona i Calella, ja que comparteixen les mateixes característiques que els nostres gegantons ja que també són una rèplica en petit dels gegants de les seves respectives ciutats. A més, ens acompanyaran gegantons tant importants com els originals del Pi o els de Vilafranca del Penedès.

També ens acompanyaran gegantons propers de la comarca com els de Cardedeu, Mollet, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Blancs i Blaus de Granollers, Montmeló, Canovelles i molts més que falta confirmar. També podrem gaudir de la presència dels gegantons originals del Pi. Des de la capital del Solsonès ens vindran els gegantons de la ciutat i els del Carnaval de Solsona. També els de Sant Feliu de Llobregat, la gegantona Laia de Barcelona i els de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Sabem que es un repte majúscul i molt difícil però creiem que amb l’empenta i amb l’ajuda de tots el podrem aconseguir. De ben segur que l’Odó i l’Emma petits tindran la rebuda que es mereixen.


Els actes seran els següents:

A les 7 del matí – MATINADES pels carrers del poble, amb els grallers dels Gegants de la Roca del Vallès i els Trabucaires de la Roca.

A les 9 del matí – ESMORZAR POPULAR al pati de l’IES. Els tiquets s’hauran de comprar abans, amb un preu mòdic de 20€ per persona. Menors de 18 anys se’ls hi farà un descompte d’un 10%

A partir de les 10 del matí – PLANTADA I EXPOSICIÓ dels diferents gegantons a la plaça de Can Torrents. Hi haurà pales, sacs de sorra i adob per a cada colla per fer del tot bé la plantada.  

A 2/4 de 12 del matí – MOSTRA DE MÚSICA TRADICIONAL, amb diferents grups de batukada i tabalada, i alguns, pocs, de grallers. Com a nova disciplina de música tradicional, també hi haurà concurs de crits de “Fal·lera”.

A les 5 de la tarda – ESTRENA DELS NOUS GEGANTONS a la plaça de Can Torrents. Els dos gegantons arribaran en helicòpter amb una posterior baixada en ràpel. No us perdeu aquesta arribada que serà del tot emocionant!

A 2/4 de 6 de la tarda – CERCAVILA pels carrers del poble. A cada cantonada hi haurà servei de bar i avituallaments múltiples al llarg de tot el recorregut. El recorregut serà: pl. de Can Torrents, carrer Catalunya, carrer Espronceda amunt, amunt, amunt, carrer Picasso, carrer del Bosc, carrer Catalunya, plaça de l’Era, carrer Indústria, carrer Prat de la Riba fins a la Fira d’Atraccions instal·lada a la plaça Sant Jordi, on hi haurà una parada tècnica. Seguidament, la cercavila seguirà pel carrer Sant Josep, Rambla Mestre Torrents, carrer Montseny i plaça de Can Torrents.

A les 7 de la tarda – MOSTRA DE BALLS a la plaça de Can Torrents. Les diferents colles ens mostraran els seus balls propis. La mostra culminarà amb la ballada conjunta del Gener-Febrer-“Passiu” bé tocat per tots els grallers i tabalers possibles. Es demana la col·laboració dels veïns. Porteu olles, cassoles, plats o el que sigui que faci soroll. Seguidament hi haurà l’esclat de final de festa amb traques, castell de focs i confetis.

Bé, esperem que us agradin els actes que hem muntat per rebre als dos nous membre de la colla gegantera roquerola, i esperem que us els feu vostres i que els vingueu a veure cada cop que surtin al carrer. Només ens queda desitjar-vos que acabeu de passar unes bones festes! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada