dissabte, 9 d’agost del 2014

25è aniversari. Els nostres convidats: PARETS DEL VALLÈS



Foto: gegants.cat
Des de terres vallesanes, exactament des de la vila de Parets del Vallès,
ens vindran els següents convidats. I és que no hi podia faltar a la nostra festa l'Elisenda, que enguany és ni més ni menys que la Geganta Pubilla del Vallès! Arribarà per representar a tots els gegants i gegantes dels vallesos, l'Oriental i l'Occidental, i amb ella, com no, també ho farà la seva parella, en Marcel.

En Marcel i l'Elisenda són els protagonistes de la llegenda de La Pedra del Diable, ideada per Mercè Alcayna, que es fa el divendres de Festa Major a la nit. A la representació de La Pedra del Diable, que es remunta a l’any 1996, hi prenen part la colla de diables i la colla de gegants, bestiari i grallers de Parets del Vallès amb tots els seus elements. L’obra narra la historia d’amor entre el Marcel i l’Elisenda, els gegants de Parets.


Una mica d'història...
Ell, arquitecte de Barcelona, ve a complir l’encàrrec que li fa el mossèn de la vila: restaurar l’església parroquial on es reunien tots els vilatans a pregar, destruïda durant la Guerra de Succesió.

Foto: Geganters de Parets del Vallès
Tot anant de camí cap al seu encàrrec, coneix la pubilla de Can Serra, una noia jove i bonica anomenada Elisenda, de la qual queda bojament enamorat. La història d’amor que sorgeix durant els dies de treball, es veu truncada quan, a pocs dies d’acabar l’obra de l’esglèsia, en Marcel s’adona que li falta una pedra per a poder completar la seva feina magistral i per a poder coronar l’església. I no troba cap carreu igual en tota la comarca i rodalies.

Cercant-lo, en Marcel troba pel camí el Baró de Servenet, que busca refugi per aquella zona. En Marcel, com a bon home i sense conèixer la veritable identitat d’aquest personatge, s’ofereix a ajudar-lo. A canvi de tanta amabilitat, Baró de Servenet li proposa un pacte: ell li dóna el carreu que li servirà per a coronar l’obra encarregada pel veïnat a canvi de la seva ànima. En Marcel no dubta en cap moment a fer negocis amb aquell home, amb massa ambició per poder acabar al més aviat possible la seva obra. I sense donar cap importància a allò que li estava venent, accepta el canvi.

Un cop fet el pacte, apareix el Bitru, secretari del Diable, a fer signar el contracte acordat a en Marcel. Quan aquest explica tot allò que havia fet a l’Elisenda, el seu gran amor, ella queda esgarrifada i és qui li fa obrir realment els ulls i adonar-se que aquell home, realment, era en Llucifer, el Senyor de les Tenebres. És a ell a qui havia venut la seva ànima. Finalment, l’Elisenda haurà de resoldre el gran problema que s’ha buscat el seu estimat…

Font info: www.webs.gegants.cat/parets/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada