dilluns, 22 d’agost del 2016

Gràcies Santa Agnès!

Acabada la Festa Major de Santa Agnès, ens venen moments de valoració i reflexió. Realment, és impresionant com un acte senzill com el de diumenge ens ompli tant i ens faci estar tan bé amb els nostres amics malanyanencs. A vegades, la senzillesa és l'ingredient clau per aconseguir la satisfacció després de realitzar alguna cosa.

 
El passat 2015 vam tornar al poble de Santa Agnès després d'uns quants anys sense anar-hi, i ens vam adonar del que ho trobàvem a faltar. Les balladetes a la plaça de l'església després de l'Ofici de Festa Major, tornarà a estar al calendari fixe de la Colla any rera any. I és que no cal més per estar bé. Un entorn envejable i una fantàstica companyia fan que ballem amb moltes ganes cada cop que sona el flabiol. 

I aquí ve l'altra motiu d'excepció, el flabiol. Fa un any vam aportar el nostre granet de sorra per iniciar el projecte de recuperació d'aquest instrument tan nostrat. 

I vam fer una promesa: el 2016 aquest projecte ja començaria a caminar, i així ha sigut. Ahir, les nostres flabiolaires, liderades per en Pol Ducable, van fer la seva estrena oficial, en el lloc que tocava. D'allà on tenim referències històriques explicant que fa prop d'un segle enrera, pels carrers i places de Santa Agnès (i d'arreu del Vallès i Maresme) s'hi escoltava (i dansava) al so del flabiol. Ahir era el dia i el lloc.

Volem que aquest projecte continuï caminant, creixent i consolidant. Així que, volem fer una crida a tothom que vulgui ser-ne partícep i acompanyar a les nostres flabiolaires, i tindrà les portes de la Colla obertes per poder continuar creixent.

En breu, obrirem un espai en aquest bloc explicant una miqueta més sobre aquest projecte de recuperació del flabiol a casa nostra.

Mentrestant, tant sols ens queda agrair a en Pol Ducable per la gran feina que fa amb les nostres flabiolaires, a tots els membres de la Comissió de Festes de Santa Agnès per l'acollida al vermut popular, a totes les malanyanenques i malanyanencs pel seu caliu i, evidentment, a totes les persones de la Colla, com les col·laboradores i patrocinadores, i institucions, que dia a dia fan que les nostres tradicions i la cultura popular no es perdin i les puguem mantenir i gaudir per molts anys més.


I per cert... noies! Si, si... vosaltres! Les Flabiroques vau fer una estrena espectacular!!! MOLTES FELICITATS!!! Fa goig dansar al vostre ritme!

 
 Ara, pocs dies de descans. Tenim molta feina a fer, preparant la Festa Major de la Roca (recordeu que us esperem el proper dissabte 3 de setembre a la XXVI Trobada de Gegants!), però enmig tenim assajos de Festa Major i una visita a Pineda de Mar!

Que no pari la festa!

Salut i moltes ballaruques!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada