dilluns, 9 de febrer del 2015

Recuperació del ball dels gegants de la Roca

Durant la Festa Major de 1989 a la Roca del Vallès va arribar una parella de gegants, l'Odó i l'Emma, els quals van ser batejats davant d'una gran munió de persones i gegants arribats d'arreu del territori, als jardins de Can Torrents.

Vint-i-cinc anys més tard, el 6 de setembre de 2014, i en el mateix indret, però amb canvis significatius en l'entorn, a l'actual plaça de Can Torrents s'hi celebra la festa d'aniversari de l'Odó i l'Emma.

Amb uns convidats d'excepció (els gegants vells de Granollers, els gegants solemnes de Mollet, els de Cardedeu, Parets del Vallès, Sant Jaume (Barcelona), Vilanova i la Geltrú i Reus), i amb la plaça plena de gom a gom de roquerols i roqueroles, i persones forànies, se celebra l'acte central dels 25 anys dels gegants de la Roca.

Després de la passejada pel poble i arribats tots a plaça, té lloc l'espectacle teatralitzat, el qual té un final molt especial.

L'Odó i l'Emma presenten noves vestimentes! I per lluïr-les molt millor ens ofereixen un altre regal: la recuperació del Ball dels Gegants de la Roca. Aquest ball és obra del músic vallesà Enric Montsant, estrenat l'any 1994 en motiu del casament dels gegants, però que no s'ha pogut veure en gaires ocasions més. Aquest és el millor moment per recuperar-lo!

En aquesta ocasió, interpretat pel grup de grallers Els Laietans i ballat per en Sergi Galocha (Emma) i en Xavier del Villar (Odó)




Video enregistrat per en Marc Garcia Crespo (gràcies Marc!) :)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada