diumenge, 30 de novembre del 2014

5ª Història de Gegants passada per aigua. Carta oberta del Cap de Colla.

Totes les previsions meteorològiques preveien el pitjor per aquest cap de setmana, i malauradament així ha sigut. Aquestes festes de Sant Sadurní han estat marcades per les inclemències del temps i les seves conseqüents activitats suspeses durant aquests dos dies. I els personatges més alts del poble no han pogut esquivar el temporal, mai millor dit.

És per això que la Colla de Geganters de la Roca hem hagut de prendre la difícil decisió de suspendre la celebració d'aquesta 5ª Història de Gegants, que amb tanta il·lusió i esforç havíem preparat. Però a vegades, el sol pot obrir una petita escletxa entre la negror dels núvols. I és que ha succeït quelcom que ens ha fet alegrar aquesta gris diada.

De cop i volta, després d'haver anunciat la suspensió dels actes de la 5ª Història de Gegants a les xarxes socials, als convidats i a les autoritats, i deixant la imatgeria dins del gimnàs de l'Escola Mogent, ha aparegut una familia amb la seva corresponent canalla per veure els gegants. I una altra. I una tercera. I més families, i més... i de sobte, el gimnàs del Mogent ha esdevingut una petita Festa Major, íntima, amb un bon nombre de famílies que han donat un alè festiu a aquest fatídic matí de novembre. Gegants, capgrossos, vailets i no tan menuts, han dansat, festejat i celebrat aquestes festes de Sant Sadurní. I és aquesta la sort que tenim. Faci un sol radiant, plogui, nevi o troni, sempre retrobem aquest caliu que ens dóna (que ens doneu) tots els nostres amics, companys i veïns roquerols. 

És cert que no hem pogut rebre el nostre esperat convidat, el general Moragues. És cert que no hem pogut passejar pels carrers del poble. És cert que no s'ha pogut realitzar ni la recepció institucional, ni els actes protocolaris. Però també és cert, que avui ha sigut un gran dia. Heu fet que sigui un gran dia. Matí de balls, de retrobaments, de proves i d'il·lusió. D'il·lusió per veure l'estima incondicional que té el poble vers les seves figures festives. D'il·lusió per veure que tot i el mal temps, la Colla ha respost i no s'ha donat per vençuda. D'il·lusió per veure l'inquietud d'algunes d'aquestes families per formar part d'aquesta familia gegantera, i per conseqüència, d'il·lusió perquè el proper 2015 hi haurà més camises grogues. Això és el que dóna vida a l'Odó, l'Emma i en Jofre. I és per tot això que, plogui, nevi o troni, la Colla de Geganters de la Roca treballarem per continuar oferint cultura popular de qualitat als nostres veïns i arreu on viatgem. 

Personalment estic molt orgullós de dur la camisa groga i l'escut de la Colla, i de totes les persones que demostreu dia a dia aquest orgull groc i que poseu el vostre granet de sorra perquè tot això sigui possible, i a més, feu que sigui molt gran. 

És per tot això que volia dedicar aquestes línies d'agraïment aprofitant el bloc de la Colla. Moltes gràcies a totes les persones, entitats, institucions i tècnics municipals per fer possible la nostra activitat. Moltes, moltíssimes gràcies a totes les families que ens heu acompanyat en un dia com el d'avui. I per suposat, moltes, moltíssimes gràcies a tots els membres de la Colla que ahir, avui i demà estareu posant la vostra mà per treballar plegats i fer perdurar en el temps aquesta bonica tradició de cultura popular com són els gegants a casa nostra.

Avui hem tancat la temporada 2014. Un any molt significatiu per la Colla i per totes les persones que en algun moment d'aquests 25 anys hem passat per l'associació. I hem tancat la temporada amb les persones que ens estimem i que ens estimen, els nostres veïns roquerols. Ha sigut un any per recordar. Un any ple d'activitats i ple d'emocions. Encara tenim el mes de desembre per fer-ne repàs i valoració de tot plegat, però a dia d'avui podem dir que ha sigut un any que de ben segur perdurarà en el record de tots i cadascún de nosaltres i ens farà treure més d'un somriure.

Colla, gràcies per donar-me el privilegi com a Cap de Colla de gaudir-ho tot plegat amb vosaltres. Heu demostrat que no sou grans, sou GEGANTS!

Ara cal doncs, fer valoració i planificar el que serà la Colla del 2015 i la seva activitat anual. I fer-ho amb les cares que he vist avui al Mogent, m'omple d'optimisme. Perquè el futur està assegurat. I l'he vist en els ulls del jovent i de la canalla de la Colla. Però també d'aquestes noves families grogues que s'incorporaran en breu. 

Companys, moltes felicitats! 

Continuem caminant! Continuem dansant!

Visca els gegants de la Roca!




Xavier del Villar i Berenguel
Cap de Colla i President
Colla de Geganters de la Roca del Vallès
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada