dijous, 5 de setembre del 2013

Qui ens visita per Festa Major? (7) PATRONAT DEL CORPUS DE LLEIDA I LLEÓ DE LLEIDA

Avui us presentem a la última colla que ens visitarà aquest dissabte. De fet en són dues. Des de Lleida arriben l'Arnau del Sant Drap i l'Elisenda de Montcada del Patronat del Corpus de Lleida i el Lleó de Lleida, propietat del Grup Cultural Garrigues de Lleida

Els gegants del Patronat del Corpus de Lleida van néixer l'any 1998 i 2008 respectivament. De fet, ell, té l'honor de ser el primer gegant de l'entitat. Deu anys més tard de la seva estrena, nasqué la seva parella, l'Elisenda. A més, tots foren construïts per Sergi Herrera.

Durant aquesta curta vida, aquests gegants han viatjat força, tant pel nostre país com a l'estranger, visitant així països com França o Colòmbia, així com les Illes Balears.

Construït també per Sergi Herrera i estrenat l'any 2008, el Lleó de Lleida és propietat del Grup Cultural Garrigues. Aquesta figura fou ideada especialment per substituïr a l'Àliga de Lleida en les sortides on, per protocol, l'Àliga no hi podia assistir. Per tant doncs, és un gran honor que aquesta figura ens visiti i participi a la nostra trobada de gegants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada